1926 tweede Veiling

Kloosterdijk bij Marienberg. Notaris Zwamborn is voornemens woensdag 8 sept. om twee uur in het cafe Klinkhamer te Marienberg te doen inzetten: de kapitale Groninger boerderij thans in gebruik bij Mevrouw. de (weduwe). J.C. de Lange, bestaande uit heerenhuis, groote Groninger boerenbehuizing, pakhuis, diverse arbeiderwoningen met 86.60.50 ha. uitmuntend bouw- en grasland en veengrond, een en ander doorsneden van wijken uitkomende in het Overijsselse Kanaal.


De uitslag was als volgt: perceel I Spaarbank ‘s-Gravenhage voor f. 3650, perceel II (waartoe het heerenhuis behoort) P. Smeenk te De Krim voor f. 6335, perceel III S. van Riggelen te Vroomshoop voor f. 3770. (Sallands Volksblad 1926-08-29)

Afbeelding Persoonskaart Pieter Smeenk, echtgenoot van Titia Berg.

De “zonnehoeve” is geboren bestaande uit een +/-45ha  dit onder de leiding van de familie Smeenk bestaande uit de heer Pieter Smeenk en echtgenote Titia Smeenk met later zeven tal kinderen waar Johannes Smeenk samen met echtgenote Gré Smeenk de laatst bewoners waren vóór de familie Schukkert.(Bron)

Go Back