Loonwerk

Voor het loonbedrijf is Roy ten Peze uw contactpersoon. Indien hulp benodigd is wordt er bijgesprongen door een vaste club zzp-ers. Met een breed scala aan machines voor onze eigen werkzaamheden kunnen we veel werk leveren. De mechanisatie onderhouden wij grotendeels zelf, en waar onze handen tekort schieten worden we ondersteund door Abemec Marienberg, om zo storingsvrij mogelijk te blijven werken.

We hebben vooral ingezet op gras. Dat houdt in: inkuilwerkzaamheden en de bemesting. U vindt onze belangrijkste werkzaamheden hier onder. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Roy ten Peze.

Bemesten

Het bemesten voeren we uit met een Duport 14.000 liter tank. Morsen op uw erf  is verleden tijd doordat de tank voorzien is van automatische afslag en lekbak voor de zuigarm. Met de 8.000 liter pomp staat de tank niet lang op uw erf.

De mest word in het land geïnjecteerd door een tank die uitgerust is met rij-onafhankelijke snelheidsregeling. Dan kan nauwkeurig elke gewenste gift gedoseerd worden. Dit wordt aangestuurd door de NIR-techniek, want “meten is weten”.

» Lees meer

De NIR-sensor meet continu de samenstelling van de mest: stikstof, fosfaat, kalium en ammoniak. Ook wordt het drogestofpercentage gemeten.

De NIR-sensor geeft direct inzicht in de gehaltes van de mest, waardoor geen sprake meer is van tijdverlies door het wachten op de uitslagen van het laboratorium. Door de NIR-sensor kan de mest in de juiste hoeveelheden direct plaatsspecifiek worden toegediend, wat zorgt voor optimaal gebruik van de meststof.

De uitgifte van de mest vindt nu plaats op basis van bijvoorbeeld kg stikstof/ha in plaats van m³/ha.

In samenwerking met Müller Electronic is er een directe koppeling gemaakt met de Isobus besturing van de mesttank. De sensor zelf werkt ook op Isobus, wat als voordeel heeft dat deze techniek op ons GPS-systeem kan draaien. Werken met taakkaarten is daardoor mogelijk.

Abemec heeft ruime ervaring met precisielandbouwproducten, databeheer en software en streeft er naar om de professionele agrariër een totaaloplossing te bieden en volledig te ontzorgen op het gebied van Smart Farming.

» Lees minder

Schade en verdichting aan de graszode word tot een minimum beperkt door een schuifas die ca. 70 cm per kant kan uitschuiven, en een stuuruitslag van maximum 26º heeft. Verder heeft de tank een actieve hydropneumatische vering om schokken tegen te gaan. Het drukwisselsysteem zorgt voor een minimale insporing/verdichting. De Duport 20.000 liter snijfilter maakt de mest gereed voor de bemesters.

» Lees meer

De tank kan dan uitgerust worden met een bouwlandbemester Evers Freiberger,  met een breedte van 6 meter, of een zodenbemester, de Duport schijvenbemester met een breedte van 7,2 meter. Voor deze combinatie is gekozen door overleg met klanten en zo een gewenste machine te ontwikkelen.

» Lees minder

Grasmaaien

Het gras wordt gemaaid met een Lely Splendimo 900, een 9 meter brede triplemaaier. Het gewas wordt tijdens het maaien gekneusd, waardoor de gewasstroom sneller op gang komt voor een goede droging.

» Lees meer

De Lely Impeller kneuzers bewerken het gewas met structuurbehoud voor het beste voer. Versnelling door de rotoren is hiervoor het sleutelwoord: ‘Gewasvriendelijk voor kwaliteitsvoer’. De Lely Impeller kneuzer bestaat uit een aantal relatief lange kneusvingers. De lengte en het aantal kneuzers dragen bij aan een gewasvriendelijk kneuzingsproces.

» Lees minder

Kilveren

Het Kilveren word uitgevoerd met een zelfbouw 6 meter kilverblad voorzien van 8 meeloop wielen voor een stabiel blad.  Samen met de Fendt 820 kunnen we percelen egaliseren en opgebrachte grond verdelen.

Foto’s volgen nog.

» Lees meer

Het mes van het kilverblad kan schuin gesteld worden voor een mooie afschot waar nodig. En de combinatie samen met chauffeur J. Binnenmars kan het perceel na wens vlak maken, bol leggen of af na wens af te laten lopen.

» Lees minder


Maïszaaien

We kunnen de Maïs zaaien in één werkgang samen met het spitten, om zo in een droog voorjaar toch maïs te laten starten in vochtige grond dit doen we met de Fendt 820 die uitgerust is met RTK-gps en de Imants 44SX spinmachine met daar achter in de hef een Machio Gaspardo 4 rijgige maïs-zaaimachine.

Foto’s volgen nog.

» Lees meer

Maïs-zaaimachine heeft nog markeurs voor eventueel wegvallen van de gps waardoor er nog strak gestuurd kan worden. Ook is er eventueel nog kunstmest toetevoegen om een snellere start te garanderen.

» Lees minder


Inkuilen

Het gras wordt geladen met een Fendt 720, gevolgd door de Lely Tigo XR75 laadwagen met het Perfect laadconcept. En een Fendt 512 op de bult met een eigen gewicht van 6,5 ton, met een Kemp aandrukwals van 1.8 ton en een Veenhuis kuilverdeler van 1,7 ton. Dit zorgt voor mooi compact gras in de bult.

» Lees meer

De oogst wordt dan voer met optimale kwaliteit voor excellente melk- en vleesproductie met de uiterst gewasvriendelijke behandeling door de Tigo XR. Deze is superieur dankzij het unieke ontwerp van de rotorvingers en levert daarmee de smalste ruimte tussen de rotortanden op de markt. Deze combinatie verzekert een perfect snijproces voor maximale voerkwaliteit. Er kan op wensen van de klant antibroei- en conserveringsmiddelen toegevoegd worden.

» Lees minder

Graszaai- en spitcombinatie

Soms is het grasland aan vervanging toe. Hiervoor hebben we een spitmachine met een zware pakker uitgerust. Deze combinatie is ook uitermate geschikt als grondvoorbereiding van diverse andere gewassen.

» Lees meer

Door middel van Evers orionringen met een diameter van 65cm en een güttlerrol met een diameter van 45cm is de grond direct zaaiklaar en wordt er met een hydraulisch aangedreven pneumatische APV-zaaimachine direct het graszaad ingewerkt.

» Lees minder

Inkuilplastic

Goed ruwvoer is van wezenlijk belang voor uw melkproductie. Het inkuilen moet daarom optimaal gebeuren en het goed afdekken van uw ruwvoer is dan ook zeer belangrijk. Hierbij kunnen wij u met de volgende producten van dienst zijn.

  1. TopSeal Onderfolie
  2. Wandfolie
  3. Megaleen 0.15 lanbbouwfolie
  4. Meganyl beschermkleden
  5. Zandslurven

1. TopSeal onderfolie: Dit is een dunne onderfolie die gebruikt wordt als eerste afdekking van uw ruwvoer. De onderfolie is zeer soepel en dun waardoor het zich als het ware vast zuigt aan de kuil. Hierdoor krijg je zo min mogelijk zuurstof in de toplaag van de kuil.  Men zegt ook wel: de optimale start van de fermentatie.
Afmetingen:

 • 8×50
 • 10×50
 • 12×50
 • 14×50
 • 16×50
 • 18×50

2. Wandfolie: Dit is een sterke folie die aan de zijkant van de kuil (tussen de betonwand en het voer) gebruikt wordt. Hierdoor wordt indringing van vocht langs de zijkant tegengegaan.
Afmetingen:

 • 2×50
 • 3×50
 • 4×50
 • 6×50

3. Megaleen 0,15 landbouwfolie: Megaleen landbouwplastic is een breed toepasbaar landbouwplastic voor het afdekken van uw gras- en maïskuil. Het is een 3-laags landbouwplastic waarbij de buitenlaag extra beschermt tegen de zon, de middelste laag de ‘body’ geeft en de binnenste laag de meeste zuurstofbarrière geeft. Kortom, een ideaal landbouwplastic voor uw kuil die ook nog een goed prijskaartje heeft.
Afmetingen:

50 meter lengtes

 • 8×50
 • 10×50
 • 12×50
 • 14×50
 • 16×50
35 meter lengtes

 • 8×35
 • 10×35
 • 12×35
 • 14×35
 • 16×35
25 meter lengtes

 • 8×25
 • 10×25
 • 12×25
 • 14×25
 • 16×25

4. Meganyl beschermkleden: Meganylkleden beschermen uw kuil tegen invloeden van buitenaf, zoals vogels, ratten, hagel, takken, etc. In deze uitvoering is het beschermkleed hanteerbaar, goed te stikken met Uv-gestabiliseerde garen en goed te vouwen.
Afmetingen:

 • 8×10
 • 10×12
 • 10×15
 • 12×15
 • 14×16

5. Zandslurven: deze zijn gemaakt van een Monofil HDPE-weefsel. Deze is waterdoorlatend, hanteerbaar d.m.v. een handvat, ook uitermate geschikt voor bestrijding van wateroverlast.

Nieuw! 

MegaCombi dubbel afdekken.

MegaCombi zorgt voor een snelle, makkelijke en veilige manier van het afdekken van de kuil. Een supersterke landbouwfolie met gasdichte folie op 1 rol. Omdat de MegaCombi bestaat uit 2 folies die samen op 1 rol zitten kan de kuil sneller afgedekt worden.